RATSASTUSKOULU


Enjalan Talli on Suomen ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu ja vakiotuntiratsastajana sinulla tulee olla Green Card tai jonkin ratsastusseuran jäsenyys. Tällä tavoin varmistamme vakuutusturvasi. Ratsastuskoulullamme toimii oma aktiivinen seura Enjalan ratsastajat. Jäseneksi voi liittyä osoitteessa www.enjalanratsastajat.com . Sieltä löydät myös paljon tietoa seurasta ja sen toiminnasta. Green Card on tarkoitettu henkilöille, jotka ratsastavat liiton jäsen tallissa eivätkä kuulu seuraan. Voit ostaa ja saat lisätietoja Green Cardista osoitteesta www.ratsastus.fi/greencard.


Enjalan Talli tarjoaa ratsastustunteja kaikenikäisille. Alkeiskurssille osallistumisen alaikäraja on 7-vuotta, mutta sitäkin nuoremmat pääsevät tutustumaan ratsastukseen tenavatunneilla.
Tunteja on maanantaista lauantaihin, sunnuntai on hevosten lepopäivä. Talli tarjoaa niin yleisryhmiä, kuin koulu-tai esteratsastukseen painottuvia tunteja, sekä valmennusryhmiä. Normaalien ryhmien lisäksi voi ratsastaa pienryhmä-tai yksityistunneilla. Maastoratsastus kuuluu kaikkien ryhmien tuntisuunnitelmaan, mutta koulupainoitteiset ryhmät eivät hyppää esteitä lainkaan.

Hevoskärpäsen puraisemat voivat saada tallilta myös hoitohevosen. Talli järjestää aktiivisesti hoito-ja muita hevosten hyvinvointiin ja ratsastukseen liittyviä kursseja ja ratsastusseura Enra Ry järjestää kilpailuja ja muita aktiviteetteja hevosten parissa.

Tallin mailla kulkee maastorata, joten myös aloittelijoiden on turvallista käydä maastossa. Kokeneemmat ratsastajat pääsevät maastoradalla nauttimaan vauhdin hurmasta ja hyppäämään maastoesteitä.
Reilun kokoinen maneesi, ulkokentän lisäksi, mahdollistaa tehokkaan harjoittelun ympäri vuoden. Maneesia ja kahviotilaa vuokrataan myös tallin ulkopuolisiin tapahtumiin.

Talvisin tunneilla ei ole pakkasrajaa. Jos pakkasta on -15 tai enemmän, maneesia lämmitetään.
Mikäli laiterikko, myrsky tms. "force majeure" -syyn vuoksi tunnit joudutaan perumaan, ilmoitetaan siitä henkilökohtaisesti. Huolehdithan että tallilla on ajantasaiset yhteystietosi.

Talli on avoinna

MA - PE klo 15 - 21
LA klo 8 - 15

SU suljettu


Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan talliin ja hevosiin aukioloaikoina.
Aukioloaikojen ulkopuolella talli ja tallialue on rauhoitettu hevosten vapaa-ajalle.
Turvallisuusohjeet ja tallin säännöt löydät tallista ilmoitustaululta.
Katso myös näiltä sivuilta ohjeita ratsastajille ja tallilla vieraileville.

Tervetuloa!

Puhelinpäivystys MA - PE klo 14-15
puhelin: 040-514 3545

Tuntiperuutukset viimeistään vuorokautta ennen Hopotissa.
Peruuttamattomasta tai liian myöhään perutusta tunnista ei voi saada rästituntia eli hopotissa tallikorttia. Äkillisissä sairastapauksissa viimeistään samana päivänä ennen klo 14.00 perutusta tunnista saa korvaustunnin lääkärintodistuksella. Muista silloin perua tuntisi myös tekstiviestillä. Rästitunnin voi varata hopotista ja rästit tulee ratsastaa 4 viikon kuluessa, mutta viimeistään kauden loppuun mennessä, joten loppukauden peruutuksesta voi tallikortti olla voimassa vähemmän kuin 4 viikkoa. Poikkeuksena pitkät sairaslomat, jolloin tallikortin voimassaoloa voidaan tarvittaessa pidentää. Voit myös ratsastaa rästisi etukäteen, näin vältämme loppukauden rästiruuhkan. Varaa rästitunti samantasoiselta tai helpommalta tunnilta. Jos sopivaa tuntia ei löydy, ota yhteyttä, autamme mielellämme. Mikäli joudut lopettamaan ratsastuksen kesken kauden, laskutetaan jo ratsastetut tunnit irtotuntihinnalla.

Tuntien kuvaukset

Vakiotunti ryhmässä/pienryhmässä: Vakiotunti edellyttää kokokauden ratsastusta. Ryhmät on tasoryhmiä ja kaikilla tunneilla mennään monipuolisesti este-ja kouluratsastusta sekä käydään maastossa. Voit halutessasi valita myös este- tai koulupainotteisen ryhmän. Estepainotteisessa ryhmässä on estetunteja yleisryhmää enemmän ja koulupainotteisessa hypätään harvoin tai ei ollenkaan.

Irtotunti: Satunnainen tunti ryhmässä tai pienryhmässä.

Yksityistunti: Yksityisopetusta haluamallasi aiheella.

Valmennusryhmä: Ratsastajille, jotka haluavat kilpailla myös tallin ulkopuolisissa kilpailuissa.

Ponitalutus: Tutustuminen ratsastukseen. Poni/hevonen ja taluttaja, ei opetusta.

Tenavatunnit: Tenavatunnit ovat ohjattua talutusratsastusta. Kesto 30min. Lauantaisin klo.14 (ennakkoilmoittautumiset)

Alkeiskurssi: Ei vaadi mitään aikaisempaa ratsastuskokemusta. Järjestetään vaihtelevasti, eripituisina kysynnän mukaan.

Kaikille tunneille voi osallistua myös omalla hevosella. Valmennamme ja ratsutamme myös yksityishevosia.

Yhteystiedot:

Enjalan Talli Oy
Laineentie 66
04200 Kerava

Puhelin 040-514 3545
Puhelinpäivystys MA - PE
klo 14 - 15

sähköposti: toimisto@enjalantalli.fi

Y-tunnus 1494369-1