Henkilökunta

Henkilökunta kehittää itseään jatkuvasti kouluttautumalla ja valmentautumalla. Kaikilla on oma persoonallinen tyylinsä, mutta opetuksessa on sama punainen lanka, yhtenevät arvot ja yhteiset tavoitteet.Hevosten hyvinvointi on etusijalla. Ratsastus on mukavaa niin hevoselle, kuin ratsastajalle. Ilmapiiri on positiivinen ja vaativissakin oppimistilanteissa aina ystävällinen ja kannustava.


Yrittäjä, Master-ratsastuksenopettaja, este-ja kenttävalmentaja, Este-ja taitotuomari
Jonna Enjala


Jonna aloitti ratsatuksen 8-vuotiaana yhdessä pikkusiskonsa Minnan kanssa.Ensimmäisen poninsa he saivat vuonna 1989, jolloin tytöt saivat hoivattavakseen Andrew-ponin. Omaan talliin, kodin pihapiiriin Andy muutti kun Jonna oli 13-vuotias, ja tytöt hankkivat silloin toisen ponin, Dilyn. Oman ratsastuksen lisäksi Jonna piti tunteja satunnaisesti jo tuolloin.Jonnan ollessa 16-vuotias, piti hän jo säännöllisesti tunteja. Enjalan Talli Oy on perustettu vuonna 1997, josta lähtien tallilla on ollut myös yksityishevosia.Varsinainen tuntitoiminta aloitettiin neljän ratsun toimin, tosin jo silloin osa yksityisistä teki tunteja. Vuonna 1998 Jonna valmistui Ypäjältä hevosharrasteohjaajaksi ja 2000 luvun alkupuolella valmistui tallin laajennus. Syksyllä 2005 hän valmistui Ypäjältä ratsastuksenopettajaksi ja 2015 syksyllä Master-ratsastuksenopettajaksi.Jonna on kilpaillut kenttä-koulu- sekä esteratsastuksessa ja ehkä kenttäratsastuksen innoittamana monipuolisuutta painotetaan niin hevosten koulutuksessa, kuin ratsastuksen opetuksessa. Opettaminen on suuri intohimo yhtä mieluisia oppilaita on niin aloittelijat, kuin kilpavalmennettevat. Tärkeintä on oppimisen into. Jonna on loputtoman kiinnostunut hevosista ja ratsastuksesta. Mitä enemmän osaa, sitä enemmän haluaa oppia. Jonna auttaa mielellään kaikissa hevosasioissa.

Ratsastuksenopettaja, kouluratsastusvalmentaja
Minna Aitta-Aho ( ex.Enjala )


Minna on ollut hevosten kanssa jo pienestä pitäen. Minna opettaa useana päivänä viikossa sekä ratsuttaa, valmentautuu ja kilpailee aktiivisesti enimmäkseen kouluratsastuksessa(va A). Vaikka hän on ehkä leimaantunut kouluratsastajaksi hän valmentautuu säännöllisesti esteratsastuksessa ja on startannut myös kenttäkilpailuissa. Ratsastuksenopettajaksi ja valmentajaksi (taso 2) Minna valmistui 2014. Opettajana Minna on taitava löytämään sopia oppimistapoja erilaisille ratsastajille. Ahkerana ratsastajana hän tietää hyvin miltä minkäkinlainen hevonen missäkin tilanteissa tuntuu ja sitä kautta omaa suuren työkalupakin erilaisten hevosten kanssa työskentelyyn. Hän myös osaa hyvin opettaa oikeanlaista tunnetta. Minna on tarkka perusratsastuksesta ja hänen tunneillaan viihtyy kaikentasoiset ratsastajat. Tällä hetkellä Minna opiskelee Master-ratsastuksenopettajaksi.


Ratsastuksenohjaaja
Heli Ollikainen (äitiyslomalla)
Säännöllisen ratsastuksen Heli aloitti missäs muualla kuin Enjalan tallilla, ollessaan 13-vuotias.Hevoset veivät heti mennessään, ja Heli alkoi hoitaa säännöllisesti Rosita-ponia.Vuosien vieriessä tutuksi tulivat myös kisahoitajan tehtävät ( Jonnan ja Hennan kisamatkoilla ), sekä vuokrahevosen kautta oma hevonen.Ratsastus ja hevoset muuttuivat työksi syksyllä 2005 kun Heli valmistui Ypäjältä ratsastukseohjaajaksi. Opiskeluun liittyvät harjoittelut Heli suoritti Enjalan tallilla, sekä rapakon toisella puolella, kouluratsastaja Jyri Malmströmin luona. Nykyään Heli ratsastaa paljon opetushevosilla, sekä valmentautuu ja kilpailee koulu-sekä esteratsastuksessa yksityishevosella nimeltä VipeOpettajana Heli on todella kannustava ja innostava, hän saa pelkäävimmänkin ratsastajan rentoutumaan ja onnistumaan. Helin tunneilla on omanlaisensa lämmin tunnelma. Heli huolehtii myös useana päivänä hevosten perushoidosta tallityön merkeissä, joten hän tuntee tallinhevoset läpikotaisin myös tuntien ulkopuolelta ja on herkkä havaitsemaan, jos kaikki ei ole kunnossa.Helin löydät satunnaisesti myös Keravan Horse & Rider:n tiskin takaa, joten Heliltä saat myös vinkkejä varusteiden valintaan. Vapaa-ajallaan Heli harrastaa kuntosalilla käyntiä ja koiran kanssa lenkkeilyä.


Lina Nyberg

Ratsastuksenohjaaja, I-tason Centered Riding-ohjaaja, mindfulness tunnetaitovalmentaja

Lina aloitti ratsastuksen perinteisesti ratsastuskoulussa ja viettikin suurimman osan nuoruudestaan hevosten parissa. Lukion päätyttyä hän lähti hevosenhoitajaksi Irlantiin, jossa päätös jäädä alalle syntyi. Lina on sen jälkeen työskennellyt erilaisilla talleilla kotimaassa ja ulkomailla ja saanut tilaisuuden oppia

hevosista ja ratsastuksesta pitkän linjan ammattilaisilta. Vuodesta 2014 hän on ollut osa Enjalan tallin ”kalustoa”, ja sanoo viihtyvänsä erittäin hyvin. Koulutukseltaan Lina on ratsastuksenohjaaja. Opettaminen, oppiminen ja ihmisen mieli kiehtoo häntä yhä enemmän, joten meneillään on sekä yleis- ja aikuiskasvatustieteiden maisteritutkinto Helsingin yliopistossa, että mindfulness-ohjaajakoulutus (Taitoba). Ihmisen mielen lisäksi ratsastajan biomekaniikka (eli istunta) kiinnostaa erityisesti, joten Lina valmentautuu tällä hetkellä Mary Wanlessin Ride With Your Mind-menetelmässä. Sekä mindfulness-ohjaamisen että RWYM-menetelmän opiskelu tukevat ja laajentavat aikaisempia oppeja Centered Riding-menetelmästä ja tunnetaitovalmentajakoulutuksesta (Helsingin seudun kesäyliopisto). Opetuksessa Lina painottaa hyvää, tasapainoista istuntaa ja oikeaoppista apujenkäyttöä. Positiivinen ilmapiiri, yksilön (ratsastajan ja hevosen) huomioiminen sekä vuorovaikutus oppilaan, hevosen ja opettajan välillä ovat tärkeät elementit oppimistilanteessa. Vapaa-aikansa Lina viettää perheensä kanssa ja (tietysti) ratsastaen -koska se on ihan parasta!


Ratsastuksenopettaja

Pauliina Luoma

(kuva ja kertomus tulossa)Tallimestari
Hanna Vilkman
Hanna on aloittanut hevostelun lapsena ravihevosten parissa. Hanna työskentelee tallimestarin tehtävissä ja ammattitaitonsa Hanna on hankkinut ensin Enjalan Tallilla harjoittelijana, jonka jälkeen hän jäi taloon. Hanna tuntee kaikki tallin hevoset ja vastaa suurelta osin niiden perustarpeista ja hyvinvoinnista. Hanna harrastaa ratsastusta vain satunnaisesti, koska vapaa ajan vie suurilta osin oma koira.


Tallimestari

Riikka Hautala

Riikka on koulutukseltaan agrologi ja ollut pienestä pitäen hevosten kanssa tekemisissä. Riikka vastaa tallista pääsääntöisesti viikonloppuisin.Jonna Enjala

Heli Ollikainen

MInna Aitta-Aho (kuva Jutta Koivula)